Автор: Доротея Дачкова, segabg.com  Следвайте Гласове в ТелеграмАко съдебната власт не разнищи

...
Автор: Доротея Дачкова, segabg.com  Следвайте Гласове в ТелеграмАко съдебната власт не разнищи
Коментари Харесай

Не държава, а организирана престъпна група

Автор: Доротея Дачкова, segabg.com  Следвайте " Гласове " в Телеграм

Ако правосъдната власт не разнищи клуб SS, значи цялата членува в него

Убийството на Мартин Божанов - Нотариуса на 31 януари отприщи неприятния диалог за зависимостите в съда и прокуратурата. Но и за другите управляващи, без чиято благословия в действителност кръговете на въздействие, места за сладки срещи като SS клуб и " Осемте джуджета " нямаше да съществуват. Те обаче имат интерес от клубове, заведения за хранене и бели покривки. Защото подвластните магистрати са мощно оръжие за правене на бизнес и политика.

Оказа се, че в ГДБОП може да работи някой, на който е отхвърлен достъп до класифицирана информация, тъй като е обезсърчителен, просто тъй като той не може да бъде уволнен. Справка - последната брачна половинка на убития на 31 януари Мартин Божанов - Нотариуса. Тя печели конкурс в дирекцията за битка с проведената престъпност, само че при изследване ѝ е отхвърлен допуск до секрети. Съдът удостоверява това, само че пък след това на две инстанции взема решение, че тя е погрешно уволнена. И госпожа Божанова е непоклатима, ще бори проведената престъпност. Можем да сме спокойни за проведената престъпност.

На управителен пост в Национална агенция за приходите стои човек, който е в тежък спор на ползи,

употребяващ служебното си състояние за персонални цели. Справка - данъчната шефка от историята на гръцките вложители, които описаха за странния си конфликт с правораздаването, около абсурда " Нотариуса ". Първата инстанция удостоверява, че служителката на Национална агенция за приходите е в спор на ползи, само че втората споделя, че не е. Възползвала се е от служебно известната ѝ информация, само че това не е проблем - общо взето по този начин приема съдът.

Адвокатурата, която на думи пробва да е коректив на порочните феномени в правосъдната власт, в действителност пази в редиците си някогашни компрометирани магистрати. Веднъж станеш ли юрист, и с топ не могат да те поместят. Давността за наказванията е прекомерно къса, нарушаванията прекомерно скрити. Затова и всеки, изхвърлен от правосъдната власт със скандал, финишира като юрист. Дори уволненият Иван Гешев насмалко да се впише, само че към молбата му се разшумя и това попречи.

Мартин Божанов - Нотариуса от години е прочут на цялата система, сменя си ЕГН ей по този начин, свободно влиза в прокурорски кабинети, върви на прокурорски банкети, колата му е със синя лампа и свободен достъп до спецсъда, съдии описват обществено по какъв начин ги е притискал и шантажирал. И нищо.

Все едно цялата държавна машина е зад тила му

Същото е и с Пепи Еврото. А помните ли историята на един различен юрист, чест посетител в кабинета на една някогашна председателка на Софийския градски съд. И там нищо не последва. Вероятно има и други правосъдни брокери, за които не подозираме и които въртят бизнеса си под носа ни, до момента в който ние си мислим, че се правораздава " в името на народа ". Всъщност нищо от това нямаше да е допустимо, в случай че системата не беше изцяло прогнила.

Разбира се, отпред на тази кална поредност е самата правосъдна власт, която толкоз години не може да се очисти от гнилите си ябълки, които стават от ден на ден и повече. Да вземем някогашната районна прокурорка на София Невена Зартова, подала оставка около сагата " Нотариуса " и станала прекомерно словоохотлива по-късно. Г-жа Зартова в този момент ни споделя, да вземем за пример, за кръга на Петьо Петров - Еврото в правосъдната система, само че очевидно години наред е пазила информацията за " фамилията " единствено за себе си. Сигурно Зартова ще каже, че единствено под нейно управление районната прокуратура се е осмелила да образува следствие против Еврото, което след това е било смачкано от градската прокуратура. Да не забравяме обаче, че това се случи в разгара на войната сред Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов и че задачата на това следствие в районната прокуратура е по-скоро Сарафов, в сравнение с Еврото.

Между другото,

Зартова показва Мартин Божанов на коледния банкет 

на Софийската районна прокуратура в Банско през 2021 година За това има свидетелски показания, както писа " Сега ". По това време той към този момент е осветлен като правосъден брокер във кино лентата на Антикорупционния фонд... Всъщност, това следствие продължава и в този момент, въпреки и да е формирано по много чудноват и подозрителен метод от Софийската районна прокуратура (само да вземем по какъв начин се избира четвърти наблюдаващ прокурор на инцидентен през нощта, като в избора взе участие единствено той, или по какъв начин първо се задържа някой, а след това се написа постановлението за това). Зартова очевидно би трябвало да е главен очевидец по това дело, може би даже предпазен, и да приказва. И за Нотариуса, и за Еврото. Стига да няма опасения в прокуратурата какво може да каже...

Затова и въпросът страна ли си имаме или проведена незаконна група може да е единствено риторичен. Спецсъдът и спецпрокуратурата към този момент ги няма, само че представителите ѝ са пръснати из цялата правосъдна власт.

Сега пластовете в правосъдната власт се разместват.

Това съответствува и с разбъркването на пластовете в изпълнителната власт. Две мощни групировки се пробват да вземат превъзходство. Която и от тях да завоюва обаче, правораздаването ще е на загуба. Единственият късмет е взаимно да се изобличат и унищожат, с цел да стартира системата най-накрая на чисто. Другата възможност е мръсната пяна, която в този момент е изплувала на повърхността, в даден миг още веднъж да се разтвори и да стане незабележима с просто око.

Човек няма по какъв начин да не си задава тези въпроси, гледайки развиването по свадите към кръговете Мартин Божанов - Нотариуса и " Осемте джуджета " на някогашния следовател, а в този момент юрист в неопределеност Петьо Петров - Еврото. Изглежда, че до неотдавна тези кръгове са съжителствали необезпокоявани, всеки със своите лостове за въздействие и цели. В тази страна цели да искаш. Има задоволително предприемачи в сивия бранш за всички, явно има и задоволително магистрати, които да извършват поръчки. Преди години един прокурор на управителна позиция се хвалеше отвън протокола, че във всеки джоб има разпореждане - едно за преустановяване на делото, и друго - за покачване на обвиняване. Като слушаме какво описват хората, имали допир с групите на двамата, наподобява, че това с постановленията, е най-безобидния номер на прокуратурата.

Сега двете колегии на Висшия правосъден съвет си играят на проверяващи

и пробват да разнищят обвързаностите в правосъдната власт. При състояние, че самите членове на съвета са артикул на такива обвързаности и че са тотално дискредитирани. В Народното събрание също има специфична комисия, която изследва Нотариуса.

Истинската власт по случая обаче е в прокуратурата. И тя е институцията, която би трябвало да се очисти от вътрешната страна. И то да го направи оптимално обществено, без да пести информация на обществото. Разследванията за Нотариуса и Еврото би трябвало да приключат оптимално бързо. И когато приключат прокуратурата би трябвало оптимално намерено и аргументирано да изясни за какво е решила това или това, от кого и защо ще търси отговорност, какъв брой надълбоко тези кръгове са проникнали в институциите. Или пък за какво не се е справила да разнищи тези кръгове за въздействие. Крайно време е, в случай че са останали почтени и свестни съдии и прокурори, да се разгневят. И да изринат другите.

Иначе просто би трябвало да закриваме страната и да я вършим отначало. Ако въобще това е допустимо.

 

Инфо: " Сега "

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР